Seminari d’escriptura teatral de peces breus

Menorca: 1 i 2 d'octubre de 2016 Mallorca: 5 i 6 de novembre de 2016  

 

Seminari d’escriptura teatral de peces breus

Taller de provocació de peces breus
amb Marc Rosich

 

>> DISSABTE <<

De 10 a 14 h i de 16 a 20 h

>> DIUMENGE <<

De 10 a 14 h

 

>> DURADA <<

12 h

 

>> LLOCS <<

Cercle Artístic de Ciutadella i a l'ESADIB (Mallorca)

 

>> ORGANITZA <<

Cercle Artístic/Premi Born i Institut d’Estudis Baleàrics

amb la col·laboració de la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia

 

>> PRESENTACIÓ <<

El microteatre cada cop està més present a les nostres cartelleres, com una nova oferta de gran interès entre el públic i també entre dramaturgs i creadors escènics. Però què cal per escriure una peça de teatre breu que funcioni? De la mateixa manera que, en narrativa, l’escriptura de relats curts demana una atenció especial en l’essencialització dels ingredients i la capacitat de sorpresa ràpida, la dramatúrgia per a peces de microteatre també requereix unes habilitats específiques. En el present taller es pretén analitzar quines són aquestes habilitats, per acabar provocant mostres pràctiques signades per tots els participants i que puguin acabat pujant dalt dels nostres microescenaris.

 

>> EL PROFESSOR <<

Marc Rosich

Dramaturg i director d’escena, llicenciat en periodisme (UAB) i en traducció (UAB), forma part de l’equip directiu d’Òpera de Butxaca i Nova Creació. S’ha format en l’escriptura dramàtica a la Sala Beckett de Barcelona. Imparteix classes de dramatúrgia a la Sala Beckett, l’ESAD de l’Institut del Teatre i l’ESAD Eòlia.

Aquest any prepara els següents muntatges: Les alegres casades de Windsor de Shakespeare (Pàrking Shakespeare, versió i dir. M Rosich); el monòleg A mí no me escribió Tennessee Williams (Cia Roberto G. Alonso / Fira de Tàrrega dir. M Rosich); Office for postidentical living (OBNC - NeuKöllner Oper Berlin / Festival GREC dir. Matthias Rebstock); l’espectacle de teatre-dansa La fragilitat dels verbs transitius (Cia Roberto G. Alonso / Festival Grec dir. José Martret); el musical infantil Renard, a partir de Llull (amb música de Clara Peya – Teatre Lliure, dir. M Rosich) i el nou text A tots els que heu vingut (Teatre Nacional, dir. M Rosich).

A la darrera temporada ha estrenat LIMBO (Versus Gaudí); el musical Fang i Setge, amb Marc Angelet i Josep Pedrals i música de Salvador Brotons (Olesa); l’òpera Bazaar Cassandra, amb música d’Enric Palomar (Berlín); l’òpera Cantos de Sirena, amb música de Howard Arman amb Carlus Padrissa / La Fura dels Baus (Luzern), i les direccions d’escena de 4Carmen (Festival de Peralada), Woyzeck (Sala Beckett) i Dido & Aeneas de Purcell (Cor Jove de l’Orfeó / Palau de la Música).

Entre les seves obres originals també es troben La dona vinguda del futur  (TNC), Car Wash (Romea / Stuttgart), Rive Gauche (Sala Muntaner), N&N (Sala Beckett), Party Line (Sala Beckett), Surabaya (Romea) i Copi i Ocaña (Tantarantana). Ha signat les adaptacions teatrals de Pedra de tartera (TNC), Mequinensa (TNC), Mort de Dama (TNC), Falstaff (CDN Madrid), Hedda Gabler (Teatre Lliure), Las dos bandoleras (Cia Teatro Clásico Madrid) o Fuegos (Mèrida / Festival Grec).

És col·laborador habitual de Calixto Bieito en la dramatúrgia d’espectacles com Leonce und Lena (Munich), FORESTS (Birmingham / Barbican Londres / CDN), Camino Real (Chicago), El gran teatro del mundo (Freiburg) Voices (Copenhaguen), Don Carlos (Mannheim / Grec / CDN), Tirant lo Blanc (Romea / Berlin / Frankfurt) o Plataforma de Houllebecq (Romea / Edimburg).

Com a llibretista, també ha estrenat la cantata Rambla Llibertat amb Albert Carbonell (Auditori), i les òperes Java Suite (Basel / Peralada), Lord Byron, (Darmstadt / Liceu) i La Cuzzoni (Darmstadt / L’Auditori), totes tres amb música d’Agustí Charles.